Qui som?

SIMBIOSI INDUSTRIAL, REVALOREM ELS RECURSOS SOBRANTS és un projecte dels ajuntaments de Barberà del Vallès, Sabadell i Sant Quirze del Vallès i amb el suport de la Diputació de Barcelona que funciona des de l’any 2014.

Des d’aquestes administracions treballem conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Simbiosi Industrial entre les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) dels tres municipis per contribuir a revalorar els recursos sobrants que generen les empreses.

Es tracta d’animar empreses a treballar juntes en benefici mutu, més enllà dels esforços que dediquen als seus respectius productes i serveis, i a tenir cura dels seus comptes d’explotació particulars a través de la valorització dels residus generats.

Donada la dificultat que això es produeixi de manera espontània, es fa necessari l’ajut d’una tercera part mediadora, en el cas que identifiqui oportunitats, convenci i creï consciència entre les empreses, i faci que les coses passin.

Logotip de l'Ajuntament de Barberà del VallèsLogotip de l'Ajuntament deSabadellLogotip de l'Ajuntament de Sant Quirze del VallésLogotip de la Diputació de Barcelona
El nostre objectiu:
Facilitar a les empreses locals conceptes, metodologies i experiències de simbiosi industrial aplicables als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE).
Dues persones treballant amb maquinària per a la reutilització de residus.

Simbiosi industrial en xifres

2014 - 2023

Més de 300 empreses s’han adscrit ja al projecte de Simbiosi Industrial.

Contacta'ns
T'assessorem en el procés de la Simbiosi Industrial
350
Prospeccions empresarials
Visites a empreses dels polígons industrials per identificar oportunitats en simbiosi industrial.
53
Assessoraments personalitzats
Assessorament tècnic especialitzat in situ per desenvolupar accions simbiòtiques.
25
Infografies de bones pràctiques
Guia recull de bones pràctiques en Simbiosi Industrial als PAE del Vallès Occidental.

Projectes realitzats

Xarxes Pedalables

Els polígons industrials dels tres municipis estan connectats entre ells i amb els nuclis urbans i zones residencials per carrils pedalables.
Veure el projecte

Recollida Mancomunada

Servei de recollida mancomunada de les fraccions orgànica i envasos dels menjadors de les empreses.
Veure el projecte

Residu Tèxtil

Estratègies de l’economia circular al món tèxtil, averigua quina d’aquestes solucions podria aplicar-se a la teva empresa.
Veure el projecte

Reutilització d’embalatges

L’objectiu és reutilitzar el major nombre de vegades els embalatges secundaris.
Veure el projecte

Transport col·lectiu

La mobilitat compartida aporta avantatges per a treballadors i  empreses. El servei d’autobusos compartits, BusUp, permet definir rutes sota demanda. 
Veure el projecte

Bicicletes elèctriques

A Sant Quirze del Vallès, aquesta modalitat de transport sostenible permet la mobilitat dels treballadors i treballadores entre l’estació de FGC i les empreses.
Veure el projecte

Consulta'ns per rebre més informació

Descobreix si la teva empresa és la candidata perfecta per començar a estalviar.
Símbol d'interrogació

Gastes massa en la gestió dels teus residus?

Símbol d'interrogació

Pots utilitzar materials reciclats?

Símbol d'interrogació

Tens calor que no aprofites? Necessites fred? Utilitzes l’aigua de la pluja o regenerada?

Símbol d'interrogació

Tens maquinària aturada, camions mig plens o naus buides?

Escriu-nos!
Escriu-nos!
Us informem que, en compliment del Reglament Europeu de Protecció de dades (RGPD 2016/679) i de la Llei Orgànica 3/2018 de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, així com altra legislació vigent:- Autoritzeu Nodus Barberà a tractar les vostres dades personals, necessàries per a l’activitat de promoció econòmica i amb la finalitat de la promoció del projecte Simbiosi Industrial: Revaloritzem els recursos sobrants.- Autoritzeu Nodus Barberà a fer ús de les vostres dades per fer-vos arribar informació i comunicacions sobre els serveis, les activitats i els esdeveniments relacionats amb l’activitat de la promoció econòmica i el projecte Simbiosi Industrial: Revaloritzem els recursos sobrants. Les vostres dades podran ser comunicades a administracions públiques amb competències en aquestes matèries i a empreses i institucions de caràcter públic i privat amb la finalitat indicada, així com quan s’estableixi per imperatiu legal.- Les vostres dades es conservaran pel termini que estableixi la legislació en matèria d’arxiu documental.- Podeu accedir a les vostres dades, rectificar-les, suprimir-les, sol·licitar-ne la portabilitat, oposar-vos al tractament i sol·licitar-ne la limitació, adreçant-vos al correu electrònic nodus@nodusbarbera.cat de la societat ACTIVIDADES INTEGRADAS, S. A. – A59313239, amb domicili a C/ Mogoda, 1. Pol. Ind. Can Salvatella. 08210 Barberà del Vallès. Telèfon 937297272.