20 d'octubre de 2020

En les darreres setmanes s’han obert diverses convocatòries d’ajudes publiques adreçades a les Pimes i a les empreses del sector industrial. 

En aquesta ocasió volem destacar-ne dues que actualment tenen el termini de presentació de sol·licituds obert i representen una bona oportunitat per a totes aquelles empreses que de manera decidida treballen per millorar la gestió energètica de les seves organitzacions, incorporar les energies renovables i assolir dels objectius de descarbonització establerts a nivell europeu. 

1) Sobre les ajudes a l’eficiència energètica al sector industrial.

Si ets una PIME o gran empresa del sector industrial, i també si prestes serveis energètics amb projectes de millora (tecnologia i processos industrials) pots sol·licitar els ajuts per a l’eficiència energètica. Hi ha temps fins el 31 de desembre de 2020 o fins esgotar pressupost.

Per més informació clica aquí.

Regulat per les bases publicades al Real Decret 263/2019, de 12 d’abril aquests ajuts estan regulats per l'IDAE i a Catalunya l'Institut Català d'Energia.

2) Sobre les ajudes a la instal·lació de energia solar fotovoltaica. 

Dirigit a persones físiques o jurídiques, públiques o privades, a empreses de serveis energètics i comunitats energètiques. Per a la realització d’inversions en instal·lacions de generació d’energia elèctrica amb fonts d’energia renovable. Hi ha temps fins el 30 de novembre de 2020.

Per més informació clica aquí.