Projecte Simbiosi Industrial

Qui som

SIMBIOSI INDUSTRIAL, REVALORITZEM ELS RECUSOS SOBRANTS és un projecte dels ajuntaments de Barberà del Vallès, Sabadell i Sant Quirze del Vallès i amb el suport de la Diputació de Barcelona que funciona des de l’any 2014.

Des d’aquestes administracions treballem conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Simbiosi Industrial entre les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) dels tres municipis per contribuir a revaloritzar els recursos sobrants que generen les empreses.

Es tracta d’animar empreses a treballar juntes en benefici mutu, més enllà dels esforços que dediquen als seus respectius productes i serveis, i a tenir cura dels seus comptes d’explotació particulars a través de la valorització dels residus generats.

Donada la dificultat que això es produeixi de manera espontània, es fa necessari l’ajut d’una tercera part mediadora, en el cas que identifiqui oportunitats, convenci i creï consciència entre les empreses, i faci que les coses passin.

Objectiu
Facilitar a les empreses locals conceptes, metodologies i experiències de simbiosi industrial aplicables als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE)

Amb més de 2500 empreses l’eix Barberà del Vallès-Sabadell-Sant Quirze del Vallès ofereix un entorn immillorable per realitzar experiències de simbiosi exitoses.

L’objectiu és promocionar aquesta nova estratègia empresarial com a marc prioritari de desenvolupament econòmic i, així, reforçar la competitivitat de les empreses i contribuir alhora en un desenvolupament sostenible.

Oferim un conjunt d’eines i recursos per a qualsevol empresa que vulgui apostar per portar a la pràctica la simbiosi

Descarrega’t el mapa d’empreses de Simbiosi Industrial.

Projecte Simbiosi Industrial en xifres

2014 – 2019

+220

Prospeccions empresarials

Visites a empreses dels polígons industrials per identificar oportunitats en simbiosi industrial.

+45

Assessoraments personalitzats

Assessorament tècnic especialitzat in situ per desenvolupar accions simbiòtiques.

+20

Infografies de bones pràctiques

Guia recull de bones pràctiques en Simbiosi Industrial als PAE del Vallès Occidental.

Descarrega la infografia
del Projecte simbiosi Industrial


Si vols conèixer l’estat actual del projecte clica aquí.